۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۸:۳۳

کافی شاپ به حافظیه برگشت/

حافظ همچنان چشم به راه آمدن مشاهیر

حافظ همچنان چشم به راه آمدن مشاهیر

شیراز - خبرگزاری مهر: بازگشت کافی شاپ به حافظیه، ورود کارگاه صنایع دستی به آرامگاه و روند کند عملیات اجرایی موزه مشاهیر را می توان ازجمله دغدغه هایی دانست که اهالی فرهنگ و ادب فارس را در سالروز لسان الغیب به خود مشغول کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، بیستم مهر ماه به عنوان یادروز حافظ نامگذاری شده است. به نظر می رسد این روز بیشتر یادآور این نکته است که نباید بزرگان فرهنگ و ادب ایران زمین را از یاد برد و باید برای معرفی آنها به مردم و سطوح مختلف ملی و فراملی هرآنچه در توان است را به کار گرفت.

در این بخش توجه به شعرایی نظیر حافظ شیرازی را می توان در دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری مورد نظر قرار داد که در بخش نرم افزاری باید برنامه ریزیهای مختلف آموزشی و فرهنگسازی پیرامون شناسایی این شاعر گرانقدر در سرلوحه کار گیرد.

اما در بخش سخت افزاری مسائل فیزیکی و اجرایی کار پیش می آید که شامل ایجاد فضایی مناسب در آرامگاه حافظ، راه اندازی مراکزی علمی و ادبی پیرامون حافظ و ... است.

در این راستا هیئت دولت در سفر اول خود به استان فارس ایجاد باغ موزه مشاهیر ایران و جهان را مورد موافقت قرار داد، این کار، استان فارس را در حوزه ادب و فرهنگ به صورت فراملی چندین گام به پیش می برد و با توجه به اینکه باغ موزه مشاهیر در جنب حافظیه قرار دارد و با راه اندازی آن، به مجموعه حافظیه متصل می شود می توان از این حرکت به عنوان یک اقدام منحصربه فرد فرهنگی و ادبی در استان فارس یاد کرد.

بر همین اساس باغ موزه مشاهیر در سال 87 همزمان با یادروز حافظ در 20 مهر ماه توسط رئیس مجلس شورای اسلامی کلنگزنی شد.

محل موزه مشاهیر بعد از دو سال

در باغ موزه مشاهیر قرار بود در مرحله نخست 10 پیکره کامل از مشاهیر، 20 تندیس و 30 سردیس از مشاهیر ایران و جهان نصب شود.

از آن زمان تاکنون دو سال می گذرد و باغ موزه مشاهیر همچنان در نقطه شروع باقیمانده و اکنون فقط کارهای تملک آن انجام شده و طی مدت اخیر حصارکشی اطراف زمین و تجهیز کارگاه نیز صورت گرفته و به جای اینکه دوستداران حافظ در آن منطقه شاهد پیشرفتهای فیزیکی پروژه باشند، زمین این پروژه را که در ایام تعطیلات نوروز به پارکینگ خودروها تبدیل می شد به نظاره نشسته اند.

باغ موزه مشاهیر یکی از اقداماتی به شمار می رود که در بخش سخت افزاری کار باید مورد پیگیری قرار می گرفت که اکنون وضعیت پروژه پس از دو سال در مراحل اولیه کار قرار دارد.

کافی شاپ به حافظیه بازگشت/کارگاه های صنایع دستی به جای مراکز ادبی در جوار حافظ

به گزارش مهر، این روزها دوستداران میراث فرهنگی و اهالی شعر و ادب به غیر از باغ موزه مشاهیر دغدغه های دیگری نیز دارند که یکی از آنان بازگشت کافی شاپ به مجموعه آرامگاه حافظ است.

البته پیش از این نیز چایخانه سنتی نیز در محل حافظیه دایر بود که طی اقدامی فرهنگی، تعطیل شد اما گویا باردیگر کافی شاپ دوباره کار خود را در این مکان فرهنگیازسر گرفته است.

کافی شاپ حافظیه

البته کارگاه های صنایع دستی نیز که به صورت غرفه در گوشه ای از آرامگاه حافظ ظرف چند مدت گذشته ایجاد شده نیز دوستداران حافظ را به گلایه وا داشته که ایجاد کارگاه های صنایع دستی با ماهیت ادبی آرامگاه حافظ چندان تناسبی ندارد.

یکی از دوستداران حافظ که نخواست نامی از وی برده شود در این خصوص گفت: به نظر می رسد به جای ایجاد کارگاه های صنایع دستی باید در حافظیه مکانهایی برای برگزاری برنامه های ادبی و شعرخوانی ایجاد می شد که تا با روح حاکم بر آرامگاه سنخیت داشته باشد.

وی گفت: ایجاد کارگاه های صنایع دستی امری فرهنگی و پسندیده است اما جای این کار در مکانی که باید به شعر و ادب اختصاص داشته باشد نیست.

دستغیب: پیرامون محدوده عرفان و آزادسازی اطراف حافظیه کوتاهی شده است

در این رابطه احمد رضا دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به خبرنگار مهر در شیراز گفت: در موضوع محدوده عرفان و آزادسازی اطراف حافظیه کوتاهی شده است.

وی توضیح داد: این امر یک پروژه بسیار مهمی به شمار می رود که ارزش افزوده بالایی برای شهر دارد و از لحاظ معنوی و فرهنگی نیز یک مجموعه حائز اهمیت محسوب می شود و معتقدم که در این خصوص کوتاهی شده و طی مدت اخیر نیز که اعتبارات فرهنگی ابلاغ شده و در حال توزیع است از استاندار خواسته ایم که این امر را در اولویتهای تخصیصی اعتبارات قرار دهند که معاون سیاسی امنیتی استانداری نیز قول مساعد در این خصوص داده است.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه فضای اطراف مجموعه حافظیه در شان ورودی شمالی که ممتازترین ورودی از جهت هویتی برای شیراز به شمار می رود، نیست، افزود: این موضوع باید سریعتر مورد پیگیری قرار گیرد.

دستغیب در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که طی دو سالی که از کلنگزنی پروژه باغ موزه مشاهیر می گذرد، پیشرفت طرح فقط در حد تملک زمین و تجهیز کارگاه بو.ده است نیز بیان کرد: من از این پروژه بازدید خواهم کرد و موضو.ع را مورد پیگیری قرار می دهم.

به گزارش مهر به هر حال مدتهاست که طرح عرفان و طرح هایی از این قبیل در شهر شیراز تعریف شده اما به طور مناسبی مورد پیگیری و اجرا قرار نگرفته است که در این خصوص باید مسئولان استان مراتب را به صورت جدی تر دنبال کنند.

شیراز طی چند سال اخیر در پی کسب عنوان شهر خلاق ادبی است که در این راستا برنامه های مختلفی نظیر برگزاری روز جهانی شعر، برگزاری همایشهای ادبی بین المللی و... کرده اما برای کسب این عنوان باید مراتب به صورت همه جانبه پیگیری شود و ایجاد باغ موزه مشاهیر و معرفی این پروژه به صورت بین المللی، شیراز را در کسب چنین عناوینی به پیش خواهد برد.

حافظ از سال 87 تاکنون چشم به راه مشاهیری است که مقرر شده در باغ موزه مشاهیر تندیس و سردیس آنها نصب شود و باید مسئولان امر در این خصوص روند اجرای پروژه را سریعتر کنند.

کد خبر 1168166

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha